Vissza a főoldalra
Mezőkövesdi kistérség | Éves program | Szabadidős programok | Egyházi információk | Matyóföld kártya | Elérhetőségek | Linkek | Archívum
Hírek
Főoldal
Mozi
Színház
Havi program
Rendezvények
Kiállítások
Közösségi Ház hírei
Pályázatok
Nyári táborok
Érdekességek
Intézmények
Közösségi ház
Tourinfo
Városi könyvtár
Kisjankó Bori Emlékház
Iskolatörténeti Gyűjtemény
Takács István Gyűjtemény
Matyó műzeum
Mezőgazdasági Gépműzeum
Kistérség
Mezőkövesd
Bogács
Borsodgeszt
Borsodivánka
Bükkábrány
Bükkzsérc
Cserépfalu
Cserépváralja
Csincse
Egerlövő
Kács
Mezőkeresztes
Mezőnagymihály
Mezőnyárád
Négyes
Sály
Szentistván
Szomolya
Tard
Tibolddaróc
Vatta
Dokumentumok
Kistérségi Kulturális Stratégia 2009-2014
Kistérségi Kulturális Adatbázis 2011
   

 

 

 

Közösségi Ház

 

Cím:
3400 Mezőkövesd, Szent László tér 24.
Telefon: 49/500-135, 49/411-873
E-mail: kozkincstar@gmail.com

Munkatársaink:

 • Kazárné Kalber Nikolett – ügyvezető igazgató
 • Lázár Gáspárné – gazdasági vezető
 • Barna Magdolna – adminisztrátor
 • Németh Józsefné – pénztáros
 • Kis Kata – művelődésszervező
 • Biró Fanni – művelődésszervező
 • Barna György – műszaki munkatárs, hang- és fénytechnika
 • Sztahó Roland – műszaki munkatárs
 • Kalapos Zoltán – műszaki munkatárs

  

Mezőkövesdi Művelődési Közalapítvány

Adószámunk: 18443844-1-05

  

A Mezőkövesdi Művelődési Közalapítvány 2013-as évben befolyt,  az SZJA 1 % felajánlásokból kapott támogatásának összege: 86.532 Forint, mely összegből színvonalas kulturális rendezvényeket (színházi előadásokat, találkozókat, ünnepségeket) szervezett.


Munkatársaink:

 • Kiss Bálintné – rehabilitációs mentor 
 • Varga József – műszaki munkatárs

 

A Közösségi Házban működő csoportok, egyesületek:

Mezőkövesdi Fotóklub

A Fotóklub 2007-ben alakult a fényképezés iránt érdeklődő mezőkövesdi tagokból. Klubtalálkozóinkon foglalkozunk a fényképezés technikai ismereteivel, tagjaink fényképeinek megbeszélésével, valamint mindennel, ami a fényképezéssel összefügg.  Havonta az utolsó csütörtökön 16 órától tartjuk klubfoglalkozásunkat a Közösségi Ház klubtermében.

Vezető: Korpás Károly
Tel.: 49/500-024, 30/502-2870
E-mail: carlmot@freemail.hu


Irodalmi Kávéház Klub

Az Irodalmi Kávéház Klub, mint a neve is mutatja a magyar irodalom ismert és kevésbé ismert részével kívánja megismertetni az érdeklődőket összejövetelein. A Klub 2005-ben alakult. Összejöveteleit a Közösségi Ház klubtermében havonta az 1. csütörtöki napon 16 órától tartjuk.

Vezető: Török Ferenc, Korpás Károly
Tel.: 49/411-610, 30/502-2870

 

Mezőkövesdi Foltvarró Klub

A foltvarrás (Patchwork) egyre népszerűbb hazánkban is. Itt Mezőkövesden is van egy lelkes kis csapat, akik szívesen művelik a kézimunkának ezt a vállfaját. Összejöveteleinken kicseréljük az ötleteket, megbeszéljük tapasztalatainkat.


Vezető:  Bertháné Csirmaz Éva
Tel.: 49/411-873, 20/378-9434


Matyó Pávakör

A Matyó Pávakör a matyóság hagyományainak ápolását, továbbéltetését tűzte ki célul. Tagjaink matyó népviseletben rendszeresen jelennek meg városunk különböző eseményein, rendezvényein.

Vezető: Varga Józsefné
Tel.: 20/525-6631

 


Mezőkövesdi Színészeti Egyesület

A Mezőkövesdi Színészeti Egyesület 1999-ben alakult. A megalakulás óta eltelt idő alatt nagyon sok sikeres darabot mutattunk be a Közösségi Ház színháztermében valamint más településeken egyaránt. 

Vezető: Balogh Éva
Tel.: +39-20/915-4020


Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör (MASZK)

A Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör 1999-ben alakult a mezőkövesdi amatőr színjátszás hagyományainak felélesztésére. 

A színtársulat palettája igen széles: a komédiától, a tragédiáig, a daljátéktól, a vásári komédiáig szinte minden műfajban alkotunk. Repertoárunkon szerepelnek egyfelvonásos darabok, operettslágerek, egész estét betöltő darabok és ünnepi műsorok is. 

Vezető: Vásárhelyi Zoltán
Tel.: +36-30/328-5108


Mezőkövesd Város Fúvószenekara

A fúvószenekar 1954-ben alakult. A tagok jelenlegi létszáma 38 fő. Tagjai zeneiskolás, gimnazista, főiskolás fiatalok és zeneszerető dolgozók, nyugdíjasok. Főszereplői a városi ünnepeknek, fesztiváloknak, és fellépnek a mazsorettcsoport kísérőjeként is. Repertoárjukban szerepelnek indulók, klasszikus- és könnyűzenei átiratok, filmzenék, nemzetiségi dalok. Külföldi szerepléseik: Olaszország, Németország, Szlovákia, Lengyelország, Erdély.  A Mezőkövesdi Nemzetközi Fúvós és Mazsorett Fesztiválnak 2004-től szervezői és házigazdái.

Vezető: Panyi Zoltán
Tel.: 20/323-5050
E-mail: harmonia.hangszer@vipmail.hu
Honlap: http://mezokovesdifuvoszenekar.sytes.net/


Mezőkövesdi Mazsorett Csoportok

1993 májusában alakult a csoport mezőkövesdi általános- és középiskolás fiatalokból. Fellépnek falunapokon, megnyitókon, bálokon, fesztiválokon, szakmai és ifjúsági találkozókon és versenyeken. Széles repertoárjukban a menettánctól a show-táncig minden stílus megtalálható. Külföldi szerepléseik: Olaszország, Ausztria, Németország, Szlovákia, Lengyelország.

Vezető: Reich Lászlóné
Tel.: 70/338-3018


 

Egészség Klub Közhasznú Egyesület

 

Az Egészség Klub Közhasznú Egyesület 2003-ban a lakosság kezdeményezésére alakult meg. Jelszavunk: „Érezd jól magad, tegyél az egészségedért!”

Programunk az egészséges életmódról – a rendszeres mozgásról, egészséges táplálkozásról, lelki egészségről – és a betegségek megelőzéséről szól. Az Egészség Klub célja a lakosság felé közvetíteni az egészség, mint érték szemléletet, minden korosztály körében tudatosítani az egészséges életmód fontosságát. Az ÚJ szemlélet hirdetése, hogy az egészség érték, mindenki felelős a saját egészségéért. Egészségünkért mindennap tenni kell, de nem is keveset. 

Az elmúlt években az egészséges életmódhoz kapcsolódó egész napos rendezvények,- előadások szervezése mellett a hangsúly a testmozgás népszerűsítésén, a mozgáskultúra fejlesztésén volt és van. A tavaszi és őszi egész napos rendezvényünk a lakosság felé nyitott, az érdeklődök száma 50-120 fő közé tehető. A klubtagok száma évről-évre emelkedik.    

Klubtagok által látogatható foglalkozások: természetgyógyászati klub, cukorbetegek társalkodó klubja, jóga, gyógytorna, csikung.

Vezető: Molnárné Csirmaz Erzsébet
Tel.: 30/691-4831

Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület

 

A Kabócák és Manócskák Közhasznú Egyesület már több éve aktívan szervezi programjait. Kezdetben klub formában működtünk és már akkor is fő célunk volt, hogy rendezvényeink alkalmazkodjanak a kisgyermekes családok igényeihez.

A Közösségi Házban egy Játszó Szoba, egy Foglalkoztató helyiség és egy Kézműves Kuckó került kialakításra, ami lehetővé teszi, hogy a gyermekek az életkoruknak és igényeiknek megfelelő helyiségben játszhassanak.

Vezető: Árvai-Simonyi Ágnes 

Tel.: +36 30 292 2996 
E-mail: kabocakesmanocskak@gmail.com 
Honlap: http://www.kabocakesmanocskak.5mp.eu/

Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | Jogi nyilatkozat | Észrevételek